Vohvelikahvila Harjupaviljonki

harju01harju02harju04harju06harju05harju08harju07 harju09harju012harju11harju010

Kyllä tämä Heinola on vaan niin kesäkaupunki! Tuntuu, että talvisin täälä ei ole ketään eikä mitään, mutta näin kesäisin kaupoissakin on jonoa ja mikä parasta, nämä ihanat kahvilat avaavat ovensa!

Me käytiin tänään koko jengin voimin tarkastamassa uusi Vohvelikahvila Harjupaviljonki. Tilat ovat tietääkseni olleet jo pidemmän aikaa käyttämättömät, joten olipa ihana kuulla, että tähän sanoisinko historialliseen rakennukseen on vihdoinkin saatu eloa. Tilatkin olivat niin kauniit ja viihtyisät. Plussaa tietenkin myö harjulta aukeavat kauniit maisemat!

Ja kun kerran kyseessä oli vohvelikahvila, niin olihan sitä vohvelia maistettava. Vaihtoehtoina vastapaistettu vohveli joko suolaisena tai makeana ja ihmetyksekseni minäkin lähdin maistamaan makeaa, vaikka enemmän suolaisen ystävä olenkin ja voin sanoa, että taivaallista! Miten kotona vohvelit eivät maistu noin hyvälle? Ensikerralla pakko kokeilla suolaista versiota.

Vohveleiden lisäksi tarjolla on myös paikan kondiittorin loihtimia leivoksia jos ei vohvelit maistu. Väinö pienenä herkkusuuna maistoi myös jonkinsortin mansikkakakkua ja ainakin hänelle se oli suurinta herkkua. Vohvelikin upposi ja meinasipa vielä viedä minunkin vohvelin! Tämä siis jo varmasti kertoo, että herkkua joka lähtöön.

Tiloista löytyi myös suloinen leikkipaikka lapsille, Kahvila Murula, jossa Väinö hirmuvaltiaan elkein tarjosi meille vain sitä, mitä itse ei halunnut muoviherkuista syödä. Herkkujen ja leikkipaikan lisäki paikanpäältä löytyy myös pieni myymälä, missä myydään esimerkiksi käsitöitä. Itse ihastelin pidemmän tovin itse valettua kynttilää pienessä kahvikupissa ja ruusuiset käsisaippuatkin näyttivät suloisilta, vaikka eivät välttämättä kyllä meille sopisikaan.

Olisiko tässä jo riittävästi myyntipuhetta sille, että menkää oikeasti käymään? Vohvelikahvilan Facebook-sivuilta löytyy aukioloajat ja kannattaa muutenkin sivuja päivitellä, koska paviljongin miljöössä järjestetään vaikka minkälaista pikkutapahtumaa, niin isoille kuin pienillekkin.

Me mennään aivan varmasti uudestaan ja moikataan jos tavataan!

Pin it on PinterestShare on Facebook

13 vastausta artikkeliin ”Vohvelikahvila Harjupaviljonki

 1. Hiiiiiiii nyt kyllä joku roti tohon Paalipooliin! Mitkä vaimonhakkaajapaita ja -parta/viiksisysteemi! :D Ihan mahtavaa :D

  En tietty tiedä onko samoja, mut voin tuoda sulle jotain ruususaippuoita. Mulla on kaappi täynnä ja kun enhän mä käytä niitä kun ne on niin söpösiä :D

  • Paalipooli on ihku! Mä odotan, että sille kasvais sellaset megaöverit viikset, niin sit se voi leikata ton parran pois. :—–D

   Joo tuo vaan mulle koristeeks ja hei sitten kun toivottavasti eksytte tänne kesällä joku päivä, niin käydään tuola!

 2. Voi kun ihanan näkönen paikka! Pitääkin poiketa jos Heinolassa tulee käytyä tänä kesänä :) ja ihanasti panostettu tohon lasten leikkipaikkaan!

 3. Ompa tosi ihanan näköinen paikka! Ja ihan mahtava toi lasten oma leikkinurkkaus :) Täytyypä pitää tää mesta mielessä jos sattuu sinne nurkille suuntaamaan..

 4. Kiitos vinkistä, tämä paikka tuli katsastettua pikaisella Heinola-visiitillä :). Todella upea paikka, jätti kyllä ulkopaikkakuntalaiselle hyvän kuvan Heinolasta ja on muutenkin upea kaupunki. Tuli todettua, että kyllä meiltä täältä Hyvinkäältä se vesi puuttuu. Oltiin nimittäin Vierumäellä mökillä ja sieltä reippaina pyöräiltiin Heinolaan ;). Kahvilassakin kyseltiin, että mitenkäs me sinne löysimme jos emme kerran paikallisia ole, ja siihen vastattiin että blogistahan tuo löytyi :). Hyvää kesän jatkoa!

 5. Päivitysilmoitus: Joulumieltä etsimässä | PEACE, LOVE AND POOPDIAPERS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>